Novinarska konferenca o uspehu naše skupine

12.11.2019

Danes, 12. novembra 2019, je na sedežu našega podjetja potekala novinarska konferenca, katere glavna tema je bil izjemen uspeh skupine Regia Group d.d., ki ga je dosegla v zadnjem letu.

»Naša skupina je v zadnjih nekaj letih uspešno izvedla finančno in poslovno prestrukturiranje. Dolg skupine je še v letu 2010 znašal več kot 107 milijonov evrov. Do danes smo s finančnim in poslovnim prestrukturiranjem uspeli svojo zadolženost znižati na vzdržnih 13,9 milijona evrov. Torej smo v 9-ih letih dolg zmanjšali za skoraj 100 milijonov evrov in to brez odpuščanja. S tem smo dosegli raven, ki nam omogoča stabilen razvoj v prihodnosti. Osnovno vodilo novega vodstva je bilo, da v procesu prestrukturiranja vsi upniki, ki so s skupino v preteklosti poslovno sodelovali, ne utrpijo poslovne škode. To smo tudi dosegli. In to je tudi osnova, da smo z vsemi našimi poslovnimi partnerji ohranili dolgoročni partnerski poslovni odnos,« je na današnji novinarski konferenci poudaril naš direktor dr. Samo Javornik.

Prestrukturiranje se je začelo s finančno krizo. V tem času sta bila formirana dva ključna finančno neodvisna poslovna stebra, in sicer avtomobilizem ter nepremičnine. Odprodani so bili vsi nepremičninski projekti, ki niso več ustrezali zahtevam trga. S temi ukrepi se je začela zmanjševati kompleksnost skupine in s tem se je zmanjšala tudi finančna obveznost. V drugi polovici letošnjega leta je bil izveden program refinanciranja obstoječega dolga in tako se je tudi uradno zaključilo obdobje poslovanja v kriznih razmerah.

»Sedaj smo postali zdrava skupina z uravnoteženo strukturo virov financiranja, kar nam omogoča pričeti z novim razvojnim ciklom. Regia Group je organizacijsko in stroškovno optimizirana ter pozitivno zre v prihodnost. Uspešno smo se vrnili na trg in se ponovno posvetili razvojnim projektom. Imamo jasno začrtano vizijo. Neto dobiček, izkazan v lanskem letu, je primerljiv z načrtovanimi rezultati za obdobje 2019–2023. Po dolgih letih gre za rezultat, ki dobro odraža raven denarnega toka,« je povzel direktor. Na vprašanje, kakšen je recept za uspeh, pa v prispodobi odgovarja: »Recept je slana voda - morje, znoj in solze.«

IMATE VPRAŠANJE?
Spletno mesto za namen delovanja uporablja piškotke. Preberi več ...